MaTaPuPu Birding Society (MBS) koostuu joukosta Koillis-Helsingissä asuvia tai retkeileviä luonto- ja lintuharrastajia. Lintuja voi harrastaa monella eri tavalla ja alkuun pääsee helpolla. Meille tärkeintä on luonnossa liikkuminen ja sen tuomat elämykset. Emme muodosta virallista yhdistystä, vaan useimmat meistä kuuluvat Helsingin seudun lintutieteelliseen yhdistykseen Tringaan, joka puolestaan on BirdLife Suomi ry:n jäsenyhdistys.

Olemme kartoittaneet alueemme linnustoa useiden vuosien ajan mm. osallistumalla Helsinki- ja kesä-atlastutkimuksiin Tapanilassa. Tapanila Open on kevytmielinen bongauskilpailu, jossa lasketaan vuoden aikana alueellamme havaitut lajit. Kilpailu on tarkoitettu nykyisille, tuleville tai entisille lintuharrastajille, jotka työn, perheen, laiskuuden tai autottomuuden takia eivät kykene harrastaaman lintuja täyspainoisesti. Viime vuosina uudet jäsenet ovat tosin tuoneet kisaan ammattimaisempaa otetta. Järjestämme myös vaihtelevina ajankohtina pinnaralleja, joissa lasketaan saman päivän aikana havaitut lajit. Monet meistä toimivat aktiivisesti myös ympäristökysymyksissä.

Lajilistasta näet, mitä kaikkea olemme alueeltamme tavanneet. Lisäksi voit tutustua lyhyeen johdantoon alueen linnustoon Tapanilan näkökulmasta.

Alueeltamme löytyy hienoja luontokohteita kuten Tattarisuon metsä, Malmin lentokentän alue, Keravan-Vantaanjoen varsi sekä Kivikon metsä. Valitettavasti useimpia niistä on tuhottu, ja niitä uhkaavat jatkuvasti erilaiset rakentamishankkeet. Kysymys ei ole vain lintuharrastuksesta, vaan myös siitä että Koillis-Helsingissä säilyisi lähiluontokohteita, joissa luontoarvot ja asukkaiden virkitystarpeet otetaan huomioon.

Jos kiinnostuit näistä teemoista, olet tervetullut joukkoomme. Otamme vastaan myös lintuhavaintoja. Yhteyden voit ottaa vaikka seuraaviin henkilöihin:

Heikki Aarela 045-675 0799 sukunimi@pp.nic.fi
Tuomas Manninen 040-507 3036 etunimi.sukunimi@kolumbus.fi



Päivitetty 26.1.2015